INKLYUZIV TAʼLIM: IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR UCHUN IMKONIYATLAR - Narziqulova Nigora Botir qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada inklyuziv taʼlim tushunchasi, uning zamonaviy jamiyatdagi roli, imkoniyati cheklangan bolalarga taqdim etilayotgan imkoniyatlar hamda mavjud muammolar yoritiladi. Tadqiqot davomida adabiyotlar tahlili asosida inklyuziv taʼlimning jahon va Oʻzbekiston tajribasidagi o‘rni, metodik yondashuvlar, natijalar va istiqbolli takliflar tahlil qilinadi. Maqola ijtimoiy tenglik, inson huquqlari va barqaror rivojlanish kontekstida taʼlim tizimini isloh qilish yo‘llarini ochib beradi.