TARIX FANINI OʻQITISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA INNOVATSION METODLARNING OʻQUVCHILARNING TARIXIY TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISHDAGI OʻRNI - Raximova Ezozxon Baxromovna, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Tarix fani insoniyatning o‘tgan davrlarini o‘rganish orqali hozirgi zamon va kelajakni anglashga xizmat qiladigan muhim fanlardan biridir. Bu fan nafaqat tarixiy voqealarni yodlash, balki ularni chuqur tahlil qilish, sabab va natijalarni anglash, shuningdek, tarixiy tafakkur va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishga qaratilgan. Zamonaviy ta’lim jarayonida tarix fanini o‘qitishda innovatsion metodlarni qo‘llash ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilarning qiziqishini uyg‘otish va ularning mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.