MAXSUS PEDAGOGIKADA OILA PSIXOLOGIYASINING ÓRNI - Bahodirova Marziya Xurshid qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maxsus pedagogikada oila psixologiyasining tutgan o'rni yoritiladi.Muallif maxsus ehtiyojli bolalarning rivojlanishida oilaning psixologik muhitini hal qiluvchi omil sifatida tahlil qiladi.Ota-onalarning emotsional qo'llab-quvvatlashi, psixologik tayyorgarligi va pedagogik savodxonligi bolaning ijtimoiylashuvi va ta'lim jarayoniga ijobiy ta'sir ko'rsatishi asoslab beriladi. Shuningdek, maxsus pedagog va oila o'rtasidagi hamkorlik samaradorligini oshirish yo'llari ham ko'rib chiqiladi. Maqola pedagoglar, psixologlar hamda maxsus ehtiyojli bolalarning ota-onalari uchun nazariy va amaliy ahamiyatga ega.