ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR VA ONA TILINING RIVOJLANISHI - Xusanova Munira Shomuratovna, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalarning ona tilini rivojlantirish va saqlashdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Raqamli vositalar, sun’iy intellekt va onlayn platformalar til o‘rganish, tiklash va zamonaviy dunyoga moslashish jarayoniga qanday ta’sir qilayotgani yoritiladi. Tadqiqot adabiyot tahlilini taqdim etadi, turli metodologiyalarni o‘rganadi va texnologiyaning lingvistik evolyutsiyaga ta’sirini muhokama qiladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, texnologiya ona tilining rivojlanishi uchun keng imkoniyatlar yaratishiga qaramay, raqamli tafovut va til standartlashuvi kabi muammolar ham mavjud. Maqola siyosatchilar va pedagoglarga texnologiya orqali ona tilini rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar bilan yakunlanadi.