TURG’UT O‘ZAL HUKUMATINING ISLOHOTLARI VA NATIJALARI - B.To’raqulov; Shodmonov Sherzod (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Turkiya bugungi kunda mintaqada siyosiy lider ekanligini va dunyo iqtisodiyotining eng yirik o'nligiga kirishini da'vo qilmoqda. Maqola mualliflari zamonaviy Turkiyaning iqtisodiy va siyosiy shakllanishini o‘rganar ekan, 1980-1990-yillarda Bosh vazir Turgut O‘zalning mamlakat iqtisodiyoti va siyosiy tuzilmasini liberallashtirishga qaratilgan islohotlariga murojaat qiladi. 1980–1982 yillarda O‘zal B.Ulus harbiy hukumatida bosh vazir o‘rinbosari, 1983 yildan esa Bosh vazir maqomida islohotlar o‘tkazdi. T.O‘zal 1989-yil noyabridan 1993-yil aprelida vafot etguniga qadar Turkiya Prezidenti lavozimini egallagan.