MAKTABGACHA TA’LIM YOSHIDAGI BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHDA TARBIYACHI NUTQINING AHAMIYATI - Muxtorova Mohira Ma’rufjon qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarning og‘zaki nutqini shakllantirish va rivojlantirishda tarbiyachi nutqining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida tarbiyachining muloqot uslubi, so‘z boyligi, talaffuz aniqligi hamda bolalar bilan bo‘ladigan interaktiv suhbatlarning bolalar nutqiga ko‘rsatadigan ijobiy ta’siri yoritilgan. Shuningdek, nutqiy faoliyatni faollashtirishga qaratilgan metodik yondashuvlar, o‘yinli mashg‘ulotlar va darsdan tashqari muloqot shakllarining samaradorligi asoslab beriladi. Maqola maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ishlayotgan tarbiyachilar uchun amaliy tavsiyalar va nutq rivojlantirish bo‘yicha ilg‘or tajribalarni ham o‘z ichiga oladi.