KITOBSEVAR BOLALAR O`ZGACHATARBIYA TOPADILAR - Qo`chqarov Mirzavali (PEDAGOGS, 2025)
Kitob mutolaasi jamiyat hayotida ezgu qadriyat va an’analarni chuqur qaror toptirishga, xususan, yosh avlodning ma’naviy-intellektual salohiyati, ongu tafakkuri va dunyoqarashini yuksaltirishda, ona -Vatani va xalqiga muhabbat va sadoqat tuyg‘usi bilan yashaydigan barkamol shaxsni tarbiyalashda beqiyos ahamiyatga ega. Jamiyatda kitobxonlikni rivojlantirish, mutolaa madaniyatini takomillashtirish borasidagi har qanday faoliyatda maktab va oila bilan hamohang, hamfikr ish yuritish ko‘zlangan maqsadlarga erishishga munosib zamin yaratadi.