TRANSFORMATOR, ISHLASH PRINSIPI VA UNING TURLARI - Fayzullayev Islombek Bahodir o’g’li (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Chastotasini o’zgartirmasdan kuchlanishini pasaytirib yoki ko’tarib beruvchi elektrostatik qurilmaga Transformator deyiladi. Transformatorlar 5 turga bo’linadi. (kuch,o’lchov,maxsus,avto,payvand transformatorlari). Kuch transformatori 2xil moyli va quruq bo’ladi. Quruq transformatorlar keng qamrovli binolarda va aholi zich joylashgan hududlarda ishlatiladi. Moyli transformatorlar tashqi elektrenergiyadan vaqtincha foydalanishda ishlatiladi.