DAVLAT QIMMATLI QOG‘OZLARI BOZORIDA TAKLIF VA TALAB TAHLILI: FISKAL SIYOSAT BILAN O‘ZARO BOG‘LIQLIK - Murotov Bekzod Normamatovich (PEDAGOGS, 2025)
Аnnоtаtsiyа: Ushbu tezisda davlat qimmatli qog‘ozlari bozorida taklif va talab o‘rtasidagi nisbat tahlil qilinadi, ularning fiskal siyosat, xususan byudjet daromadlari va xarajatlari bilan qanday bog‘liqligi ochib beriladi. Tahlil orqali qimmatli qog‘ozlar bozorining fiskal muvozanatni ta’minlashdagi roli yoritiladi.