OLIB QOʼYISH TАKTIKАSI - Sadullayeva Farida Farxod qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqolada dastlabki tergovda olib qoʼyish tergov harakatining tushunchasi, asosiy vazifalari, ushbu faoliyatning bugungi kundagi holati va amalga oshirishning o’ziga xos xususiyatlari, bundan tashqari dastlabki tergov faoliyatini tartibga soluvchi normativ-huquqiy hujjatlar va ularni qoʼllash amaliyoti tahlili hamda ushbu faoliyat doirasida yuritiladigan protsessual hujjatlar, ushbu faoliyatdagi muammo va kamchiliklar, shuningdek, ayrim turdagi mavjud muammo va kamchiliklarni bartaraf etish bo’yicha bir qator takliflar, dastlabki tergovda olib qoʼyish tergov harakatini tashkil etish bo’yicha boshqa xorijiy davlatlarning ilgʼor xorijiy tajribasi hamda milliy qonunchiligimizdan farqli va o’xshash tomonlaridan foydalangan holda ushbu faoliyatni takomillashtirish yo’nalishlari yoritib oʼtilgan.