XORAZM VILOYATIDA TURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI VA ISTIQBOLLARI - Shomurodov Mansurbek Jonibek o’g’li (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada O'zbekistonning boy tarixiy va madaniy merosga ega bo'lgan Xorazm viloyatida turizmni rivojlantirishning ahamiyati har tomonlama tahlil qilingan. Viloyatning turistik salohiyati nafaqat iqtisodiy o'sishni ta'minlash, balki mahalliy aholining turmush sharoitini yaxshilash, madaniy merosni saqlash va xalqaro hamkorlikni mustahkamlash uchun muhim ekanligi ta'kidlangan