“TASVIRIY SANʼAT” FANINING O’QUVCHILAR TA’LIM - TARBIYASIDAGI ROLI VA OʻRNI - Jovliyeva Munisa Farid qizi, (PEDAGOGS, 2025)
Mazkur maqolada "Tasviriy san’at" fanining umumiy o‘rta ta’lim maktablaridagi o‘quvchilarning ta’lim-tarbiyasidagi o‘rni va roli tahlil qilinadi. Tasviriy san’at darslari bolalarda estetik dunyoqarashni shakllantirish, go‘zallikni anglash, tasavvur qilish, muloqot va o‘zini ifoda qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi. Tadqiqotda san’at asarlari orqali tarbiyaviy g‘oyalarni singdirish, milliy qadriyatlar asosida badiiy didni shakllantirish hamda ijodiy fikrlashni rivojlantirish imkoniyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, tasviriy san’at orqali o‘quvchilarning ma’naviy-axloqiy fazilatlari, sabr-toqat, mehnatsevarlik, vatanparvarlik kabi fazilatlarni rivojlantirishdagi o‘ziga xosliklar tahlil qilinadi. Maktab amaliyotidan misollar keltirilib, innovatsion yondashuvlar va ta’lim-tarbiyada qo‘llanilayotgan zamonaviy metodikalar tahlili ham berilgan.