ESTETIK DUNYOQARASHNI SHAKLLANTIRISHDA METAPREDMETLI YONDASHUV METODIKASINI QO’LLASH - Sayfullayeva Barno (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Metapredmetli yondashuv ta'lim tizimida o‘quvchilarning bilimlarini kengaytirish, ularni bir-biri bilan bog‘lash va kompleks fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga qaratilgan. Ushbu yondashuv, o‘quv jarayonida turli fanlar o‘rtasidagi aloqalarni mustahkamlash orqali o‘quvchilarda estetik dunyoqarashni shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Estetik dunyoqarash esa insonning san'at, go‘zallik va tabiatga bo‘lgan munosabatini belgilaydi. Ushbu maqolada metapredmetli yondashuv asosida estetik dunyoqarashni shakllantirish metodikasini takomillashtirish yo‘llari haqida ma'lumotlar berilgan.