TOLERANTLIQTI ZAMANAGÓY TÚSINIW HÁM AŃLAW PROCESLERI - J.Asamatdinova; A. Bekbergenov (PEDAGOGS, 2025)
Annotaciya. Maqalada búgingi kúnde tolerantlıq túsinigi, insanlardıń óz-ara qatnasların, olardıń milleti, rasası, násli, mádenyatı hám úrp-ádetleri, ekonomikalıq jaǵdayı, dini hám isenimine qaramastan teń salmaqlılıqtı saqlaw normaların ózinde sáwlelengenligi, tolerantlıq oylawına iye bolǵan adam óz turmısı hám átirapındaǵı ózine jaqın insanlardıń ómirin túrli qarama-qarsılıqlardan úzliksiz qorǵaw múmkinshiligi, sonday-aq, túrli zamanagóy qáwiplerden ózin hám óz átirapındaǵılardı qorǵay alıw sıyaqlı principler konfliktler sheshimine qaratılǵan arnawlı social bilimlerge iye bolıw kerekligi haqqında sóz etilgen.