INOVATSION YONDASHUV ASOSIDA MAKTAB DIREKTORLARINING KASBIY RIVOJLANISH KOMPETENSIYALARINI TAKOMILASHTIRISH - Axmedova Zuxraxon Zokirjon qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Maktab direktorlarining o'zgaruvchan roli innovatsion yondashuvlarga asoslangan uzluksiz kasbiy rivojlanishni talab qiladi. Ushbu maqola tez oʻzgarib borayotgan zamonaviy taʼlim muhitida milliy va xalqaro tajribalarlardan foydalangan holda samarali yetakchilik qilish uchun maktab direktorlariga zarur boʻlgan asosiy vakolatlarni oʻrganadi. U strategik qarash, o'zgarishlarni boshqarish, texnologik savodxonlik va ma'lumotlarga asoslangan qarorlar qabul qilish kabi muhim yetakchilik qobiliyatlarini ta'kidlaydi. Maqolada, shuningdek, kasbiy rivojlanishga innovatsion yondashuvlar, jumladan, mentorlik, aralash ta'lim, harakat tadqiqotlari va hamkorlikdagi o'quv jamoalari muhokama qilinadi. Bundan tashqari,  ushbu innovatsiyalarni, ta’lim sohasidagi islohotlar kontekstida amalga oshirishda duch keladigan muammolarni hal qiladi va hukumat tomonidan qo‘llab-quvvatlash va resurslarni taqsimlash kabi yechimlarni taklif etadi. Maqolada maktab direktorlarining malakasini oshirishga innovatsion usullarni integratsiyalashgan holda, maktablar XXI asr ta’limi talablariga javob beradigan darajada yaxshi jihozlanishi va maqola so`ngida ta’lim natijalari sifatini oshirishi mumkinligi ta’kidlanadi.