BOLALARNING TANQIDIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISH UCHUN TA’LIM STRATEGIYALARI - Erkinboyev Muhammadqodir Nodirbek oʻgʻli,; Dumarov Mashxurbek, (PEDAGOGS, 2025)
Mazkur maqolada bolalarning tanqidiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga qaratilgan samarali ta’lim strategiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda tanqidiy fikrlashning mohiyati, uni rivojlantirishda o‘qitish metodlarining o‘rni va zamonaviy pedagogik yondashuvlar o‘rganilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, interfaol metodlar, muammoli ta’lim va reflektiv yondashuv bolalarning mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini oshirishda samarali ekanligi aniqlangan.