YENGIL ATLETIKA TURLARINIG TA’RIFI VA TA’SNIFI - Nishanov Abdulla Rafiqjon Ogʻli (PEDAGOGS, 2025)
Anotatsiya: Yengil atletika - bu inson tanasining maksimal kuch va tezligini, chidamliligini, moslashuvchanligini, ko‘nikmalarini va tezkor reaksiyasini sinovdan o‘tkazish uchun turli xil musobaqalar va jismoniy mashqlarni o‘z ichiga olgan sport turi hisoblanadi. Yengil atletikada o‘zaro raqobatlashuvchi sportchilar asosan yugurish, sakrash, uloqtirish va to‘pni bir joydan ikkinchi joyga tashlash kabi harakatlarda qatnashadilar. Bu sport turi Olimpiya o‘yinlari va boshqa xalqaro musobaqalarda keng ommalashgan.