O’ZBEKISTONDA TRANSPORT TIZIMINING RIVOJLANGANLIK DARAJASI VA UNING HUDUDIY XUSUSIYATLARI - Choriqulova Iroda (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola O’zbekistonning transport tizimining rivojlanish darajasi va uning hududiy xususiyatlarini taxlil qiladi.O’zbekistonning transport infratuzilmasi mamlakat iqtisodiyoti , ijtimoiy rivojlanish va xalqaro aloqalar uchun muhim ahamiyatga ega bo’lib ,turli hududlarda turli xususiyatlarga ega.Maqolada transport tarmoqlarining asosiy yo’nalishlari ,ularning o’zaro bog’liqligi shuningdek ,mamlakatning geografik o’rni ,iqlimi va aholining ehtiyojlariga mos holda transport tizimining hududiy farqlari ko’rib chiqiladi.