TRANSPORTDA GEOGRAFIK AXBOROT TIZIMI - To’xtamurodova Dilnoza (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya : Ushbu maqolada transportda geografik axborot tizimlarining ahamiyati va qo’llanilishi ko’rib chiqiladi. Geografik axborot tizimlari (GAT) transport sohasida ma’lumotlarni yig’ish, tahlil qilish va vizualizatsiya qilishda muhim rol o’ynaydi. Ushbu tizimlar yordamida yo‘l harakatini boshqarish, transport logistikasini optimallashtirish va xavfsizlikni ta’minlash kabi vazifalar samarali bajariladi. Maqolada GATning transport infratuzilmasini rivojlantirishdagi innovatsion yechimlari hamda ularning amaliy misollari keltiriladi. Shuningdek, GATning kelgusi istiqbollari va muammolari ham muhokama qilinadi, bu esa transport sektoridagi yangi texnologiyalar va uslublarni joriy etishda katta ahamiyatga ega.