INSON XARAKTERNING OʻZIGA XOS PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Turdiyeva Ra'no Jo'raboyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Psixologiyada "Xarakter" so’zi grekcha so’zdan olingan bo’lib " tamg’a, belgi" degan ma’noni anglatadi. Ijtimoiy turmushda hayot va faoliyat ko’rsatayotgan har qanday shaxs o’zining individual-psixologik xususiyatlari bilan boshqa insonlardan ajralib turadi va bu farqlar uning xarakter xislatlarida ifodasini topadi.