КУРАШЧИЛАРНИНГ ЖИСМОНИЙ ТАЙЁРГАРЛИГИ - Тўраев Фаррух Ҳаким ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада курашчиларнинг жисмоний тайёргарлигига оид илмий ва амалий жиҳатлар таҳлил қилинади. Курашда муваффақиятга эришиш учун жисмоний тайёргарликнинг аҳамияти, унинг таркибий қисмлари, самарали машғулот методикаси ҳамда турли ёш ва малака даражасидаги курашчилар учун индивидуал ёндашувлар муҳокама қилинади. Тадқиқот натижалари шуни кўрсатадики, куч, чидамлилик, эпчиллик ва тезкорлик каби жисмоний сифатларнинг уйғун ривожланиши курашчиларнинг мусобақадаги натижадорлигига таъсир кўрсатади.