MOLIYAVIY BOZORLAR STATISTIKASI - Akbarova Barno Shuxratovna; Rustamov Shoxrux Yorqin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada moliyaviy bozorlar statistikasining asosiy jihatlari, ularning iqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati va zamonaviy tendensiyalari tahlil qilinadi. Moliyaviy bozorlarning turli segmentlari (pul bozori, kapital bozori, valyuta bozori va boshqalar) bo‘yicha statistik ma’lumotlarning yig‘ilishi, tahlili va talqin qilinishi jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, moliyaviy bozorlar statistikasining iqtisodiy siyosatni shakllantirishdagi, investitsiya qarorlarini qabul qilishdagi va risklarni boshqarishdagi roli o‘rganiladi. Maqola moliyaviy tahlilchilar, iqtisodchilar, statistik tadqiqotchilar, talabalar va moliyaviy bozorlar statistikasiga qiziquvchi keng doiradagi o‘quvchilar uchun mo‘ljallangan.