O’ZBEKISTON SUG’URTA TASHKILOTLARI FAOLIYATI STATISTIKASI - Akbarova Barno Shuxratovna; Qurambayev Xamidjon Xakimboy oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Oʻzbekiston Respublikasidagi sugʻurta tashkilotlarining soʻnggi yillardagi faoliyati statistikasini tahlil qiladi. Maqolada sugʻurta bozorining hajmi, sugʻurta mukofotlari va toʻlovlarining dinamikasi, sugʻurta turlarining oʻsish surʼatlari, shuningdek, sohadagi asosiy tendensiyalar va oʻzgarishlar koʻrib chiqiladi. Bundan tashqari, maqolada sugʻurta bozorining rivojlanishiga taʼsir etuvchi omillar, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yoʻllari muhokama qilinadi. Maqola sugʻurta sohasidagi mutaxassislar, iqtisodchilar, tadqiqotchilar va ushbu mavzuga qiziquvchi keng oʻquvchilar uchun moʻljallangan.