PROFESSIONAL TA’LIM TIZIMIDA DUAL TA’LIMNING O’RNI - Xo‘janazarova Feruza Abdulxoshimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Professional ta’limda o’qitishning dual shakli nazariy va ishlab chiqarish, amaliy mashg’ulotlar bir vaqtning o’zida amalga oshiriladigan dunyodagi professional va texnik kadrlar tayyorlashning eng samarali shakllaridan biri sifatida baholanadi. Ushbu jarayon o’quvchilarning kasbiy ta’limida korxonalarning bevosita ishtirokini o’z ichiga oladi. Ayni shu jihatdan, maqolada professional ta’lim tizimida dual ta’lim tushunchasi va uning ahamiyati haqida qarashlar bayon etiladi. Mamlakatimizda dual ta’limni rivojlantirish borasidagi ishlar borasidagi mulohazalar bildiriladi.