JAHON TRANSPORT TURLARI VA KLASSIFIKATSIYASI. - Tilavova Shaxinabonu (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola ,jahon transporti turlari va ularning klassifikatsiyasini tahlil qiladi .Maqolada ,transportning asosiy turlari,ya’ni avtomobil ,temiryo’l ,havo,dengiz va quvur transporti kabi soxalar keng yoritilgan.Har bir transport turi o’zining afzalliklari ,kamchiliklari va ylarga xos ishlash mexanizimlari bilan taqqoslanadi.Shuningdek ,transportning global miqyosda iqtisodiyot va xalqaro savdo bilan qanday bog’lanishi ,ekologik tasiri ,innovatsion texnologiyalar va raqamli transformatsiyalarning ta’siri ham muhokama qilinadi.Ushbu maqolada jahon transport tizimining hozirgi holati va istiqboli haqida keng qamrovli tushuncha beradi.