“TEMURIYLAR DAVRIDA SAMARQANDDA: ARXITEKTURA” - Hasanova Feruza Xudoyberdi qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada, Amir Temur davridagi me’morchilik va shaharsozlikning rivojlanishining asosiy jihatlari Samarqand misolida ko‘rib chiqilgan. O’sha davrdagi muhtasham binolar va shahar infratuzilma ob’ektlarini qurilish jarayonlari tahlil qilingan. Shuningdek, mustaqillik yillarida Temur va temuriylar davridagi arxitekturaning xavfsizligini ta’minlash bo’yicha amalga oshirgan faoliyatining asosiy yo’nalishlari ko’rsatilgan.