BO‘LAJAK TASVIRIY SAN’AT O‘QITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHDA MUSTAQIL VA AMALIY MASHG‘ULOTLARNING O‘RNI - Karimov Xamidbek Otaxanovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA. Tasviriy san’atni o‘qitish metodikasi kursi doirasida bajariladigan mustaqil amaliy ishlar nafaqat talabalarning ushbu fan bo‘yicha bilim va ko‘nikmalarini mustahkamlashga yordam beradi, balki ularning kelajakdagi pedagogik faoliyati uchun ham mustahkam asos yaratadi. Ushbu maqolada bo‘lajak tasviriy san’at o‘qituvchilarining kasbiy kompetensiyalarini mustahkamlash jarayoni amaliy va mustaqil o‘quv faoliyati orqali ko‘rib chiqiladi. Mazkur jarayon zamonaviy ilmiy- metodik yondashuvlar va pedagogik tajribalarga asoslangan holda amalga oshiriladi, bunda kreativlik va raqamli texnologiyalarni integratsiya qilishga alohida e’tibor qaratilgan.