SIFATLI OZIQ-OVQAT – BOLA SOG‘LIG‘I GAROVI - Mamatova Manzura Abdixoliqovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bolalar salomatligi uchun sifatli oziq-ovqat mahsulotlarining ahamiyati tahlil qilinadi. Sog‘lom ovqatlanishning bola organizmiga ta’siri, foydali va zararli mahsulotlar turlari, shuningdek, ota-onalar va ta’lim muassasalarining bu boradagi mas’uliyati yoritib berilgan. Tadqiqotlar natijasida, tabiiy va vitaminlarga boy mahsulotlar iste’moli bolalar rivojlanishida muhim ro‘l o‘ynashi aniqlangan. Shu bilan birga, sun’iy qo‘shimchalar va zararli fast-fud mahsulotlarining bolalar sog‘lig‘iga salbiy ta’siri ilmiy dalillar asosida ko‘rsatilgan.