AVTOMOBIL SHINALARINI ISHLAB CHIQARISHNING ZAMONAVIY TEXNOLOGIK JARAYONLARI - I.S.Qosimov; Qulliyev Behzodbek (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola avtomobil shinalarini ishlab chiqarishning zamonaviy texnologik jarayonlarini o’rganishga bag’ishlangan. Avtomobil sanoati rivojlanishi bilan birga, shinalar ishlab chiqarish jarayonlari ham yangilanib, innovatsion texnologiyalar bilan boyitilmoqda. Maqolada shinalarning asosiy komponentlari, xom ashyo tanlovi, ishlab chiqarish jarayonlari, sifat nazorati va ekologik ta’sir kabi muhim jihatlar ko’rib chiqiladi.Shinalar ishlab chiqarish jarayoni bir necha bosqichlardan iborat bo’lib, ularga xom ashyo tayyorlash, aralashma tayyorlash, shakllantirish, vulkanizatsiya va sifat nazorati kiradi. Zamonaviy texnologiyalar, masalan, raqamli dizayn va avtomatlashtirilgan ishlab chiqarish tizimlari, shinalarning sifatini oshirish va ishlab chiqarish samaradorligini yaxshilashda muhim rol o’ynaydi.