XALQARO STANDARTLAR DOIRASIDA TOVAR-MODDIY ZAXIRALARNI HISOBGA OLISHDA ICHKI NAZORAT TIZIMINING AHAMIYATI - M.Yusupova; Tursunov Behzod (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola xalqaro standartlar doirasida tovar-moddiy zaxiralarni hisobga olishda ichki nazorat tizimining ahamiyatini o‘rganadi. Tovar- moddiy zaxiralar moliyaviy hisobotlarning muhim tarkibiy qismi bo‘lib, ularning to‘g‘ri hisobga olinishi va boshqarilishi tashkilotning moliyaviy barqarorligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ichki nazorat tizimining asosiy komponentlari, ularning xalqaro moliyaviy hisobot standartlari (IFRS) bilan qanday bog‘liqligi va samarali ichki nazorat tizimining tovar-moddiy zaxiralarni boshqarishdagi afzalliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada ichki nazoratning zaif tomonlari, audit jarayonidagi roli va risklarni minimallashtirishdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi.