IQTISODIY O‘SISHNI RAG‘BATLANTIRISH ORQALI KAMG‘ALLIKNI KAMAYTIRISH - Ne’matjonov Asadbek; Egamberdiyev Shavkatbek (TADQIQOTLAR, 2025)
xAnnotatsiya. Ushbu maqola “Iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish orqali kamg‘allikni kamaytirish” mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, iqtisodiy o‘sish va kamg‘allik o‘rtasidagi bog‘liqlikni tahlil qiladi. Maqolada iqtisodiy o‘sishning asosiy omillari, jumladan, investitsiyalar, innovatsiyalar va mehnat bozorining rivojlanishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish orqali kamg‘allikni kamaytirish uchun zarur bo‘lgan siyosat va strategiyalar, xususan, ta’lim, sog‘liqni saqlash va ijtimoiy himoya tizimlaridagi islohotlar muhokama qilinadi.