NAVROʻZ - SHARQ XALQLARINING QADIMIY QADRIYATI - G'ayratjon Xolmatov Muxtoraliyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Navroʻz — bu bahorning kelishi, yangilik va yaxshilik ramzi boʻlib, Sharq xalqlarining qadimiy va azaldan saqlanib kelgan anʼanalaridan biridir. Ushbu maqolada Navroʻz bayramidagi tarixiy ildizlar, uning madaniy ahamiyati, turli xalqlar uchun oʻrni va zamonaviy davrda saqlanib qolgan anʼanalar haqida soʻz yuritiladi. Navroʻz nafaqat bayram, balki insoniyatning tabiat bilan hamohangligini, tinchlik va hamjihatlikni ifodalovchi ramzdir.