DAVLAT VA NODAVLAT MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA DIDAKTIK OʻYINLARDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI VA ULARNI GURUHLARDA QOʻLLASH. - Zuparova Munira Xamidovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada davlat va nodavlat maktabgacha taʼlim tashkilotlarida didaktik oʻyinlardan foydalanish imkoniyatlari, ularni guruhlarda qoʻllashning afzalliklari va pedagogik jarayonga taʼsiri oʻrganiladi. Didaktik oʻyinlarning taʼlim jarayonidagi o‘rni, ularni samarali qo‘llash usullari va bolalarning bilim, ko‘nikma va malakalarini rivojlantirishga taʼsiri tahlil qilinadi. Shuningdek, davlat va nodavlat taʼlim tashkilotlarida didaktik o‘yinlarni qo‘llashda uchraydigan qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi.