EMAN PO‘STLOG‘INING TARKIBI VA XUSUSIYATLARI - XAMRAYEVA SABINA (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada eman po‘stlog‘ining kimyoviy tarkibi va biologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Eman po‘stlog‘i tarkibida tanin, flavonoidlar, efir moylari va boshqa bioaktiv moddalar mavjud bo‘lib, ular antiseptik, yallig‘lanishga qarshi va antioksidant xususiyatlarga ega. Shuningdek, maqolada eman po‘stlog‘ining tibbiyot, sanoat va ekologiyadagi ahamiyati ham ko‘rib chiqiladi. Ushbu tadqiqot eman po‘stlog‘ining tabiiy resurs sifatida keng qo‘llanilishini o‘rganishga yordam beradi.