O’ZBEKISTON RESPUBLIKASINING TRANSPORTI VA TASHQI IQTISODIY ALOQALARI - Valijonova Zarnigor (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola O’zbekiston Respublikasining transport tizimi va uning tashqi iqtisodiy aloqalardagi o’rni hamda ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada O’zbekiston transport infratuzilmasining hozirgi holati, mavjud muammolar va ularni hal etish yo’llari ko’rib chiqiladi. Shuningdek, mamlakatning asosiy transport yo’nalishlari, tranzit salohiyati va uni oshirish imkoniyatlari o’rganiladi. Maqolada O’zbekistonning tashqi savdo aloqalari geografiyasi, eksport va import tarkibi hamda transport xarajatlarining savdo samaradorligiga ta’siri tahlil etiladi. Transport logistikasini rivojlantirish, bojxona tartib-taomillarini soddalashtirish va xalqaro transport koridorlarida ishtirok etishning tashqi iqtisodiy faoliyatga ta’siri baholanadi.