SANOAT ISHLAB CHIQARISH TARMOQLARI - Qodirov Sayilxon Shokir o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: mazkur maqolada sanoat ishlab chiqarish tarmoqlar Ushbu tarmoqlar turli xil mahsulotlar va xizmatlarni ishlab chiqarishga qaratilgan bo‘lib, ular o‘zaro bog‘liq bo‘lib, ishlab chiqarish jarayonlarini samarali tashkil etish orqali iqtisodiy o‘sishni ta’minlaydi. Sanoat ishlab chiqarish tarmoqlari energiya, kimyo, og‘ir va engil sanoat, mashinasozlik, oziq-ovqat sanoati kabi sohalarni o‘z ichiga oladi. Ushbu tarmoqlar innovatsion texnologiyalarni joriy etish, ish o‘rinlarini yaratish va xalqaro bozorlarda raqobatbardoshlikni oshirishda muhim ahamiyatga ega.