BOSHLANG‘ICH SINF “TARBIYA” DARSLARIDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISHNING SHART- SHAROITLARI - G‘ulomova Dilfuza Ikromjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonda boshlang‘ich sinf "Tarbiya" darslarida interfaol metodlardan foydalanish sharoitlari tahlil qilinadi. Unda umumiy o‘rta va maktabdan tashqari ta’lim tizimini tizimli isloh qilish, yosh avlodning ma’naviy-axloqiy va intellektual rivojlanishini ta’minlash, ta’lim jarayoniga innovatsion metodlarni joriy etish muhimligi yoritiladi. Shuningdek, pedagogik texnologiyalarni ta’lim jarayonida qo‘llashning nazariy va uslubiy yondashuvlari ham ko‘rib chiqiladi. Maqolada o‘zbek va rus olimlarining pedagogik texnologiyalar bo‘yicha ilmiy qarashlari tahlil qilinib, ularning dars samaradorligini oshirishdagi o‘rni ta’kidlanadi. Loyihaviy ta’lim texnologiyalarining ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilib, ushbu metodlar orqali o‘quvchilarning shaxsiy qobiliyatlarini rivojlantirish va milliy-ma’naviy merosni chuqur anglashga erishish mumkinligi xulosasi chiqariladi.