TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARGA O’TISHNING MUVAFFAQIYATLARI - Shermatova Muazzamxon Qodirjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Raqamli axborot texnologiyalari imkoniyatlari juda keng tizim bo‘lib, unga ma’lum bo‘lgan kompyuter, multimediavositalari, kompyuter tarmoqlari, Internet kabi tushunchalardan tashqari qator yangi tushunchalar ham kiradi. Bularga axborot tizimlari, axborot tizimlarini boshqarish, axborotlarni uzatish tizimlari, ma’lumotlar ombori, ma’lumotlar omborini boshqarish tizimlari, bilimlar ombori kabilar misol bo‘lishi mumkin. Ayni shu jihatdan maqolada ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalarga o’tish va buning istiqbolli jihatlari haqida so’z yuritiladi.