XULQI OG‘ISHGAN O‘SMIRLAR: SABABLARI, OLDINI OLISH CHORALARI VA TARBIYAVIY YONDASHUVLAR - Azimjonova Charos Rashid qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xulqi og‘ishgan o‘smirlarning psixologik va ijtimoiy xususiyatlari, ularning bunday xatti-harakatlarga moyillik sabablari, oldini olish choralari hamda tarbiyaviy yondashuvlar haqida so‘z yuritiladi. O‘smirlarning xulq-atvoridagi o‘zgarishlar ko‘p jihatdan oilaviy muhit, ijtimoiy muhit, ta’lim tizimi va shaxsiy omillar bilan bog‘liq. Ushbu maqolada ushbu muammoga yechim sifatida psixologik, pedagogik va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash usullari taklif etiladi.