NUTQ RIVOJLANTIRISH METODIKASI VA BOLALAR UCHUN TIL O‘RGATISH USULLARI - Aslanova Nafisa Samadovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida bolalar nutqini rivojlantirish va til o‘rgatish usullari haqida so‘z yuritiladi. Maqolada nutq rivojlantirish metodikasi, jumladan tovushlarni to‘g‘ri talaffuz qilish, nutq sur’atini rivojlantirish, nutqiy aloqa ko‘nikmalarini shakllantirish kabi muhim masalalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, til o‘rgatish usullari, masalan, o‘yin, qo‘shiqlar, multfilmlar va rol ijro etish kabi metodlar orqali bolalar tilini rivojlantirishning samarali yo‘llari tahlil etiladi. Ushbu usullar bolalarning o‘qish, tinglash, so‘zlash va tushunish qobiliyatlarini yaxshilashga xizmat qiladi. Maqola o‘qituvchilarga va maktabgacha ta’lim muassasalarida faoliyat yuritayotgan pedagoglarga metodik ko‘rsatmalar va tavsiyalarni taqdim etadi.