DAVLAT XARIDLARINING RIVOJLANISH TARIXI - Janizakov Sardor (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola davlat xaridlarining rivojlanish tarixini turli davrlar va mamlakatlar misolida o‘rganadi. Maqolada davlat xaridlarining ilk shakllanishidan boshlab, zamonaviy davlat xaridlarining shakllanishi, uning asosiy tamoyillari, tartibga soluvchi me’yoriy hujjatlar va rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, davlat xaridlarining iqtisodiy, ijtimoiy va siyosiy omillarga ta’siri ko‘rib chiqiladi hamda turli mamlakatlarning davlat xaridlaridagi o‘ziga xos tajribalari yoritiladi. Maqolaning maqsadi davlat xaridlarining evolyutsiyasini kuzatish va uning hozirgi kundagi ahamiyatini aniqlashdan iborat.