TALABALARDA AXBOROT MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH VA UNING KOMPONENTLARI - Abdullaeva Matluba Abdullaevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalar orasida axborot madaniyatini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Axborot madaniyati tushunchasining zamonaviy ta’rifi, uning tarkibiy qismlari, shuningdek, bu jarayonga ta’sir ko’rsatuvchi asosiy omillari, talabalar tomonidan axborotni izlash, tanqidiy baholash va tizimlashtirish qobiliyatlarining rivojlanishi ularning ta’lim samaradorligini oshirishda hal qiluvchi rol o’ynashi batafsil bayon qilingan.