QONUNCHILIK JARAYONI VA UNING KONSTITUTSIYAVIY MAQOMI HAMDA XORIJ TAJRIBASI. - Ergasheva Xusnora (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada qonunchilik jarayoni va uning konstitutsiyaviy maqomi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi qonunchilik tizimining asosiy tamoyillari va tartib-taomillari bayon qilinib, AQSh, Germaniya va Buyuk Britaniya kabi rivojlangan mamlakatlar tajribasi bilan taqqoslangan. Shuningdek, qonunchilik jarayonida zamonaviy texnologiyalarning ahamiyati va O‘zbekistonda olib borilayotgan huquqiy islohotlarning yangi tendensiyalari yoritilgan. Mazkur tahlillar qonunchilik jarayonining samaradorligini oshirishga qaratilgan tavsiyalarni ilgari surishga xizmat qiladi.