MOBIL QURULMALAR EKSPERTIZASI USULLARI VA ULARNING XUSUSIYATI - Zulfuqorov Abduvahob Abdumali o‘g‘li; Abdullayev Muhammadrizo Dilshodjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Mobil qurilmalar ekspertizasi, mobil telefonlar, planshetlar va boshqa qurilmalarning ishlash holatini aniqlash, texnik va dasturiy tahlil qilish, shuningdek, qurilmaning xususiyatlarini baholash jarayonidir. Ushbu ekspertiza usullari turli yo‘nalishlarga bo‘linadi va har biri qurilmaning ma’lum jihatlarini tekshirishga yo‘naltirilgan.Har bir usulning o‘ziga xos xususiyatlari mavjud bo‘lib, ular mobil qurilmaning umumiy holatini va ishlash samaradorligini aniqlashga yordam beradi. Laboratoriya tekshiruvi va boshqa chuqur tahlillar orqali qurilmaning texnik xatoliklari va muammolari aniqlanadi, bu esa uning uzoq muddatli ishlashini ta’minlashga yordam beradi. Mobil qurilma ekspertizasi iste’molchilar uchun sifatni ta’minlash va xavfsizlikni kuchaytirish uchun muhim vositadir.