PORTLATISH JIHOZLARI EKSPERTIZASING OBYEKTLARI VA ULARNING TADQIQOT JARAYONIDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR - Zulfiqorov Abduvaxob Abdumalik o‘g‘li; Ozodboyev Umidjon Qurbonnazar o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Portlatish jihozlari ekspertizasi portlatish jarayonlarida foydalaniladigan jihozlar va uskunalarning xavfsizligini va samaradorligini ta’minlash uchun muhim o’rin tutadi. Bu ekspertiza jarayoni portlovchi moddalar, detonatorlar, boshqaruv tizimlari va xavfsizlik mexanizmlarining to’g’ri ishlashini tekshiradi. Tadqiqotlar davomida yuzaga keladigan muammolar orasida texnik noaniqliklar, portlovchi moddalar tarkibining noto’g’ri tahlili, xavfsizlik standartlariga muvofiqlik, monitoring tizimlarining samaradorligi va normativ-huquqiy hujjatlarning to’liqligi kabi qiyinchiliklar mavjud. Ushbu muammolarni hal qilish uchun mutaxassislarning chuqur tahlil va monitoring yondoshuvi talab qilinadi, chunki portlatish jarayonlaridagi xatoliklar katta xavflarga olib kelishi mumkin.