GAZLI QUROLLAR EKSPERTIZASINING ZAMONAVIY IMKONIYATLARI - Axmadov Shaxruxjon Shuxrat o‘g‘li; Abdinazarov Quvonchbek Boysoat o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada gazli qurollar ekspertizasining zamonaviy imkoniyatlari va uning huquqiy, texnik va ilmiy jihatlari tahlil qilinadi. Gazli qurollar ekspertizasi, ularning xavfli ta’sirini baholash, ishlatish usullarini aniqlash va huquqiy aspektlarini o‘rganish bo‘yicha chuqur ilmiy izlanishlarni talab qiladi. Zamonaviy texnologiyalar va metodologiyalar yordamida gazli qurollarning turli xususiyatlari, shu jumladan ularning tarkibi, ta’sir mexanizmi va xavfsizlik standartlariga mosligini tekshirish imkoniyatlari kengaygan. Ekspertiza sohasidagi yangiliklar va zamonaviy yondashuvlar, gazli qurollar bilan bog‘liq holatlar bo‘yicha aniq va ishonchli xulosalar chiqarish imkonini beradi. Maqola, shuningdek, gazli qurollar bilan bog‘liq jinoyatlarni tergov qilish va sudlarda ekspertiza xulosalaridan foydalanishning ahamiyatini yoritadi.