MAVZU: TRANSPORT TRASSALOGIYASI EKSPERTIZASINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - XUSANOV ANVAR DJUMABAYEVICH; BAXSHILLOYEV SHOXRUX SHERALI O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur ilmiy maqolada transport trasaologiyasi ekspertizasining o‘ziga xos xususiyatlari batafsil tahlil etilgan. Transport tizimlarining samarali rivojlanishi va ularning optimallashtirilishi jamiyatning iqtisodiy va ijtimoiy taraqqiyotida katta ahamiyatga ega bo‘lib, bu jarayonda transport trasaologiyasi ekspertizasi muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ekspertizaning ilmiy-texnik asoslari, transport tarmoqlarining boshqarilishi va optimallashtirilishi, iqtisodiy va ekologik omillarni hisobga olish, xavfsizlikni ta’minlash, innovatsion texnologiyalarning qo‘llanilishi, tizimlarning barqarorligini ta’minlash kabi asosiy jihatlar yoritilgan. Shuningdek, transport tarmog‘ining integratsiyasiga oid masalalar va hukumat hamda xususiy sektorlar uchun maslahat xizmatlari ko‘rsatilishining ahamiyati haqida fikrlar bildirilgan. Ushbu maqola transport trasaologiyasi ekspertizasining nazariy va amaliy jihatlarini o‘rganishga qaratilgan bo‘lib, transport tizimlarining samarali boshqarilishini ta’minlashga qaratilgan muhim takliflar va yechimlarni ilgari suradi.