VIDEOREGISTRATORLAR YORDAMIDA YO‘L TRANSPORT HODISALARINI TADQIQ QILISH - Qirg’izboyev Maruf Odiljon o‘g‘li; Odiljonov Azizbek Nodirbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bugungi kunda yo‘l transport hodisalarining sodir etilishini aniqlash, ularni kamaytirish va sabablarini aniqlashda zamonaviy texnologiyalar, xususan, videoregistratorlar muhim rol o‘ynamoqda. Yo‘l transport hodisalari (YTH) bilan bog‘liq statistikalar har yili bir necha minglab insonlarning jarohatlanishi va o‘limiga olib keladi. YTHni tahlil qilish va oldini olishning eng samarali yo‘llaridan biri videoregistratorlardan foydalanishdir. Videoregistratorlar nafaqat harakat jarayonlarini yozib olish, balki hodisalarning sabablari, shart-sharoitlar va haydovchilarning xatti-harakatlarini aniqlashda ham foydalidir.Videoregstratordan foydalangan holda yo‘llarda transport harakati xavfsizligini oshirishga doir ilmiy ishlanmalar olib borilishi mumkin.