МАВЗУ: ФОТО ВА ВИДЕОЛАРНИ ҚАЙТА ТИКЛАШНИНГ ХОЗИРГИ ЗАМОНДАГИ ИМКОНИЯТЛАРИ ХАМДА УНИНГ АХАМИЯТИ. - Хайдаров Ильхом Юсупович; Дехқонов Дилмурод Дилшод ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
АННОТАЦИЯ: Мақолада, замонавий ахборот технологиялари ва интернетнинг ривожланиши билан бирга, фото ва видеоларни қайта тиклаш экспертизасининг аҳамияти ва долзарблиги ўрганилади. Бугунги кунда, мазкур экспертиза тури нафақат юридик соҳада, балки журналистика, таҳлил ва хавфсизлик соҳаларида ҳам муҳим рол ўйнамоқда. Фото ва видеоматериалларни қайта тиклаш, уларнинг чўзиш ва ўзгаришларга учраганлигини аниқлаш, ҳужжатларнинг аниқлигини ва ҳаққонийлигини текшириш, жиноят ишлари ва оммавий ахборот воситаларини текширишда муҳим аҳамият касб этади. Мақолада бу жараённинг техник жиҳатлари, амалий аҳамияти ва келажакдаги тенденциялар ҳамда бу соҳадаги муаммолар муҳокама қилинган.