QURG‘OQCHIL HUDUDLARDA YER OSTI SUVLARINI TEJOVCHI SUG‘ORISH TEXNOLOGIYALARINING ISHLAB CHIQILISHI - Ziyotov Ulug‘bek Amirqul o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada qurg‘oqchil hududlarda yer osti suvlaridan samarali foydalanish va ularni tejashga yo‘naltirilgan sug‘orish texnologiyalari tahlil qilinadi. Yangi innovatsion yondashuvlar, jumladan tomchilatib sug‘orish, kapillyar sug‘orish va yer osti quvurlaridan foydalanishning afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, suv resurslarini saqlashga oid zamonaviy ilmiy ishlanmalar va amaliy tajribalar ham muhokama qilinadi. Ushbu maqola qurg‘oqchil hududlarda qishloq xo‘jaligini rivojlantirish va suv ta’minotini barqarorlashtirish maqsadida ishlab chiqilgan.